onsdag 19 oktober 2016

Grattis Opalen

 

Förskolor i Uppsala tycks hålla hög klass. Som tidigare, länge sedan visserligen, chef inom vad som då benämndes barnomsorgen, känner jag stolthet. Inte för att jag har med dagens kvalitet att göra, utan för att Uppsala går före 

Uppsala kommun

 

Opalens förskola prisas för sin utvecklingsresa

Uppsala kommun - 2016-10-18 11:50 CEST

Onsdag 19 oktober tar Opalens förskola emot utmärkelsen Läsårets förskola. Foto: Uppsala kommun

Opalens förskola i Uppsala kommun tar emot utmärkelsen Läsårets förskola onsdag 19 oktober. Opalen hyllas för den mest anmärkningsvärda utvecklingsresan i hela landet under läsåret.
– Jag känner mig stolt över att vi tack vare kollektivt lärande tillsammans har utvecklat och ökat kvaliteten på förskolan. Det är stort och fantastiskt roligt att vi får den här utmärkelsen, säger Opalens förskolechef Camilla Christoffersson.
I samband med att förskolan tar emot utmärkelsen i Stockholm kommer förskolan även att föreläsa om sin utvecklingsresa.
Uppsala kommun har förskolor som har hamnat högst upp i Qualis kvalitetssäkring två läsår i följd. I våras var det von Bahrs förskola i Uppsala. Nu är det alltså Opalens tur.
– Att Opalens förskola får utmärkelsen nu och att von Bahrs förskola utsågs till Sveriges bästa förskola i våras visar att vi lyckas hålla hög kvalitet i våra kommunala förskolor, säger Caroline Hoffstedt (S), ordförande i utbildningsnämnden.
Qualis är till för att kvalitetssäkra verksamheten i förskola och skola

Inga kommentarer: