torsdag 2 november 2017

Fredens Hus


.​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Bli medlem 100 kronor per år

pg 123039-0


Huvudman för Fredens Hus (tidigare Fredsmuseum) är Föreningen Fredens Hus på Uppsala Slott. Föreningen är en politiskt och religiöst obunden ideell förening som bildades 2003. Den har till ändamål att i Dag Hammarskjölds anda driva Fredens Hus på Uppsala Slott samt samla och förmedla kunskap i fredsfrågor. Verksamheten ska med lämpliga pedagogiska metoder skildra och diskutera nationellt och internationellt fredsarbete i ett brett perspektiv. En viktig målgrupp är unga människor.

NATIONELL PUBLIK
Sedan Fredsmuseum invigdes 2005 i källarvalven på Uppsala slotts södra sida, har verksamheten utvecklats kraftigt. Skol- och ungdomsverksamheten når idag tusentals högstadie- och gymnasieungdomar i Uppsala och i närliggande områden och lär dem om konfliktlösning, hållbar utveckling och att bekämpa fördomar, rasism och mobbing. Genom exempelvis teaterföreställningar når verksamheten även en nationell publik.

ÖKAD TILLGÄNGLIGHET
Fredens Hus med sina betydligt större lokaler ger förutsättningar för en kraftig expansion av all verksamhet – skol- och ungdomsverksamheten, utställningsverksamheten och utbudet av föredrag och diskussioner – och för samarbeten och samarrangemang med andra organisationer. Ingången från borggården gör Fredens Hus mer synligt och mer tillgängligt än tidigare.

FINANSIERING
Verksamheten finansieras genom sökta verksamhetsstöd från Uppsala kommun och olika fonder, genom projektbidrag från fonder och stiftelser, samarbetsprojekt med olika organisationer samt genom sponsorsavtal med ett antal företag. Grunden för verksamheten är sedan starten en stor ideell insats.

Resultat
Föreningen Fredens Hus på Uppsala Slott

Inga kommentarer: